vrijdag 27 mei 2011

Thierry Veltman

Veltman is een dordtse kunstenaar, wiens werk gekenmerkt wordt door het figuratieve en abstracte elementen binnen een werk. Zijn werk reflecteert de werkelijkheid van de kunstenaar. De weerspiegeling van de Grote Kerk in het water, de bergkammen in de provence, het ongerepte groen van de Biesbosch, alles vindt zijn weerslag en terugkeer in zijn werk. 
Veltman volgde zijn opleiding aan de rijksnormaalschool voor Teekenonderwijs in Amsterdam. Onder leiding van o.a. Dick Lammers, Hens v.d. Spoel en Ploos van Amstel,  groeide hij uit tot een kunstenaar van formaat. Na zijn studie vestigde Thierry zich in Dordrecht. Hier bewoonde hij langetijd het Dolhuis, waar hij zijn eigen galerie "de eikenhouten wenteltrap" opende. Hier exposeerde Veltman zelf, maar liet ook vele studievrienden o.a. Nanko v. Dijk en Gerjan van Veen exposeren. Later betrok Veltman een huis aan de st. Jorisweg, maar verhuisde spoedig daarop naar de Singel 534. Hier woonde hij tot 1988. Momenteel woont de kunstenaar met zijn vrouw Eelke Hoestra aan de Dubbelsteynlaan west 49, in een huis ontworpen door architect Andries Lugten. 

Thierry Veltman heeft in de loop der jaren een veelzijdig ouvre opgebouwd, waarin thema's en stijlen steeds weer blijven verrassen. In de vorm van een web-blog zullen verschillende aspecten van zijn werk aanbod komen en volgen we de actuele werkzaamheden van de kunstenaar op de voet.

Thierry Veltman - 1972

Geen opmerkingen:

Een reactie posten